Bramborový salát s endivií
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 150 g Zakysaná smetana
- 1 ks Cibule
- 4 ks Brambory
- 1 ks Štěrbák zahradní
- 0.5 ks Řeřicha
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 716 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 56 g
- Sodík 890 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 89.8 mg
- Draslík 1881.5 mg
- Vláknina 25763.5 mg
- Vitamín A 25763.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.4 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, uvaříme a necháme mírně vychladnout. Endivii rozpůlíme, vyjmeme košťál, listy opláchneme ve vlažné vodě, osušíme a nakrájíme na tenké proužky.
-
2
Cibuli nasekáme na jemno, vývar nalijeme do hrnce, přidáme ocet, cibuli, sůl, pepř, cukr a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně, vmícháme olej, jednu bramboru rozmačkáme a přidáme do teplé zálivky.
-
3
Zbývající brambory nakrájíme na malé kostičky. Proužky endivie vložíme do mísy, přidáme brambory, přelijeme dresinkem a opatrně promícháme, vše posypeme řeřichou.
-
4
Na pánvi lehce osmahneme plátky slaniny a rozložíme je na salát. Smetanu podáváme zvlášť v misce.