Špízy s Mozzarellou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Bazalka
  • 120 g Mozzarella
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 23.7 mg
  • Draslík 188.7 mg
  • Vláknina 1832 mg
  • Vitamín A 1832 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z plátků toastovécho chleba odkrojíme kůrku, každý plátek rozkrojíme na 4 kousky. Urovnáme je na plech, potřeme olivovým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 5 minut do zlatova.

  • 2

    Na špejle napichujeme střídavě kousky opečeného chleba, kousky Mozzarelly, plátky omytých rajčat a lístky bazalky. Nakonec napíchneme vždy chléb.

  • 3

    Špízy položíme na plech, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 15 minut, aby se sýr začal rozpouštět.

  • 4

    Při podávání ozdobíme špízy nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu