Žemlové knedlíky se sýrovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr smetanový 65%
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 240.3 mg
  • Draslík 77 mg
  • Vláknina 339.8 mg
  • Vitamín A 339.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle rozdrobíme, přelijeme teplým mlékem a necháme asi 15 minut stát. Potom k žemlím přidáme vejce a nakrájenou pažitku, osolíme, opepříme, dobře prohněteme.

  • 2

    Měkký sýr rozdělíme na 8 dílů. Z připraveného těsta vytvarujeme navlhčenýma rukama osm knedlíků, doprostřed každého vmáčkneme kousek sýra.

  • 3

    Knedlíky zvolna vaříme v osolené vodě 20 minut, při podávání můžeme pokrm ozdobit pažitkou.

Komentáře k receptu