Fazolky s koprovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 75 g Zakysaná smetana
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 34.7 mg
  • Draslík 313 mg
  • Vláknina 7102.8 mg
  • Vitamín A 7102.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky očistíme, omyjeme, pokrájíme na kousky dlouhé asi 4 cm, povaříme je ve vroucí osolené vodě 8 minut, vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    V kastrolu smícháme sladkou a zakysanou smetanu. Přidáme hořčici, zahříváme na mírném ohni - nevaříme. Do omáčky vmícháme omytý, jemně nasekaný kopr, podle chuti osolíme a opepříme. Metlou omáčku rozšleháme do hladka.

  • 3

    Fazolky rozdělíme na talíře a zalijeme koprovou omáčkou.

  • 4

    Můžeme podávat s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu