Smažené brambory s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory vařené ve slupce
  • 40 g Kapary sterilované
  • 360 g Tuňák v oleji
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1325 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 509.5 mg
  • Draslík 1443.4 mg
  • Vláknina 19097.9 mg
  • Vitamín A 19097.9 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuňáka necháme na sítu okapat a olej zachytíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na 4 lžících tuňákového oleje.

  • 2

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme na tenké plátky a přidáme k cibuli. Zprudka opékáme 5 minut, potom zmírníme oheň a za stálého obracení opékáme brambory ještě 10 minut dozlatova.

  • 3

    Tuňáka nahrubo rozmačkáme vidličkou a přidáme k bramborám. Ochutíme mletou paprikou a pepřem a vmícháme kapary s trochou nálevu.

  • 4

    Vejce rozšleháme ve smetaně, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Nalijeme na brambory a necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu