Polévka z vepřových nožiček s krupkami, kapustou a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1847 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 102 g
- Sodík 1224 mg
- Bílkoviny 193 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 704 mg
- Draslík 1609.5 mg
- Vláknina 10232.8 mg
- Vitamín A 10232.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 250 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opálené a očištěné vepřové nožičky s cibulí uvaříme doměkka v osolené vodě. Po uvaření vývar scedíme, sebereme z něj tuk.
-
2
Do rendlíku odlijeme část mastného vývaru a do poloměkka v něm uvaříme krupky. Poté k nim přidáme omytou a nakrájenou kapustu, oloupaná a nakrájená rajčata, dolijeme zbytek vývaru a dovaříme do měkka. Mezitím si z kostí obereme maso, nakrájíme jej na kousky a přidáme do polévky.
-
3
Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.