Tradiční bramborová kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 50 g Tuk
  • 1 kávová lžička Vývar zeleninový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 11.9 mg
  • Draslík 828.6 mg
  • Vláknina 10119 mg
  • Vitamín A 10119 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu 700 ml vody, vsypeme instantní vývar a přidáme bobkový list. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Vhodíme do vývaru a vaříme 20 minut, doměkka.

  • 2

    Slijeme, přitom si uchováme 75 ml vývaru na později. Brambory rozmačkáme a promícháme s uchovaným vývarem a rostlinným tukem.

  • 3

    Osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu