Špagety s koprovou omáčkou a lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Špagety, Makarony
  • 500 g Losos - filety
  • 50 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 200 ml Smetana sójová
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 0.11 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.2 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 65.5 mg
  • Draslík 825.5 mg
  • Vláknina 5726.5 mg
  • Vitamín A 5726.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme olej, přidáme jemně posekanou šalotku a necháme zesklovatět. Zasypeme moukou, za stálého míchání krátce podusíme. Rozředíme vínem, vývarem, necháme 3 minuty povařit.

  • 2

    Špagety uvaříme do měkka, slijeme, necháme stranou.

  • 3

    Do omáčky přidáme smetanu, kopr, promícháme a necháme 3 minuty povařit. Ochutíme solí, pepřem a cukrem.

  • 4

    Plátky lososa opláchneme, osušíme, nakrájíme na 2 cm dlouhé proužky, ty rozdělíme ještě na kusy.

  • 5

    V pánvi rozpálíme olej, lososa asi minutu opékáme. Vyjmeme a vložíme do omáčky, necháme krátce odpočinout.

  • 6

    Podáváme se špagetami.

  • 7

Komentáře k receptu