Omáčka k pečeni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel kořen
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.84 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 767 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 307.7 mg
  • Vláknina 6672.3 mg
  • Vitamín A 6672.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, zeleninu na něm smažíme asi 5 minut do zlatova, zaprášíme moukou a promícháme.

  • 3

    Přidáme protlak, vývar a důkladně promícháme. Vaříme zakryté asi 30 minut.

  • 4

    Omáčku propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme. Osolíme, opepříme a dochutíme špetkou cukru.

Komentáře k receptu