Ragú z hub a Tofu s rýží Basmati
Suroviny
- 300 g Rýže loupaná
- 650 g Houby čerstvé
- 200 g Sýr sójový - Tofu
- 250 ml Vývar zeleninový
- 250 ml Smetana sójová
- 2 kávová lžička Solamyl
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Tuk rostlinný
- 1 polévková lžíce Provensálské koření
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.18 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 8 g
- Sodík 571 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 1047.8 mg
- Vláknina 19257 mg
- Vitamín A 19257 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
800 ml vody se solí a tukem přivedeme v hrnci k varu, přisypeme rýži, promícháme, vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 15 - 20 minut. Ke konci vaření občas promícháme.
-
2
Houby očistíme, konce nožiček odřízneme. Žampióny nakrájíme na čtvrtiny, ostatní houby na kousky. Uzené Tofu nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
-
3
Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a smažíme, až zesklovatí. Vsypeme česnek, krátce společně podusíme, česnek nesmí zhnědnout. Dodáme houby, smažíme 5 minut, potom Tofu a smažíme ještě 5 minut.
-
4
Kopr a petrželku propláchneme, otrháme lístky, posekáme na jemno. Houby zalijeme sherry, vývarem, přidáme provensálské koření a petrželku. Vaříme při nízké teplotě 5 minut pod pokličkou.
-
5
Škrob dobře rozmícháme ve dvou lžících studené vody, k ragú přilijeme sójovou omáčku, škrob a necháme krátce povařit, poté odstavíme.
-
6
Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou, vmícháme kopr, ihned podáváme s rýží Basmati.
-
7