Zelený bramborový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 17 g
- Sodík 390 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 820.8 mg
- Vláknina 10378.2 mg
- Vitamín A 10378.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.4 mg
- Vitamín E 7.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut, scedíme je, oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Očištěné papriky a cibulky nakrájíme na kostičky nebo kolečka, oloupaný česnek nasekáme. Vše promícháme, osolíme a opepříme.
-
3
Smícháme víno, vývar, ocet, sůl, pepř a olej. Papriky, cibulky a česnek zalijeme polovinou zálivky.
-
4
Plátky brambor a zeleninu střídavě vrstvíme v míse, pokapeme zbylou zálivkou a salát necháme rozležet asi 1 hodinu.