Zelený bramborový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 125 ml Víno bílé
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 50 ml Ocet vinný
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprika zelená
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 820.8 mg
  • Vláknina 10378.2 mg
  • Vitamín A 10378.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 7.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut, scedíme je, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Očištěné papriky a cibulky nakrájíme na kostičky nebo kolečka, oloupaný česnek nasekáme. Vše promícháme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Smícháme víno, vývar, ocet, sůl, pepř a olej. Papriky, cibulky a česnek zalijeme polovinou zálivky.

  • 4

    Plátky brambor a zeleninu střídavě vrstvíme v míse, pokapeme zbylou zálivkou a salát necháme rozležet asi 1 hodinu.

Komentáře k receptu