Masové kuličky s krémovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Vepřové maso pečené
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 2 krajíc Chléb toastový
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory vařené ve slupce
  • 2 ks Pórek
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 213.1 mg
  • Draslík 543.4 mg
  • Vláknina 7189.8 mg
  • Vitamín A 7189.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Toastový chléb namočíme trochou vody a rozmačkáme vidličkou. Přidáme vařené (nebo pečené), umleté maso, bílek a nasekanou pažitku. Vše dobře promícháme a ze směsi tvarujeme mokrýma rukama malé kuličky. Vaříme je v osolené vodě 5 minut.

  • 2

    Okurku a vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.

  • 3

    Z natvrdo uvařených vajec (2ks) vyjmeme žloutky a bílky nakrájíme na kostičky. Přidáme hořčici, pepř, 3 lžíce smetany a spolu se žloutky utřeme. Zbylou smetanu svaříme s pivem a přidáme vaječnou směs. Za stálého míchání krátce povaříme.

  • 4

    Připravenou zeleninu přelijeme omáčkou a přidáme masové kuličky. Pokrm můžeme ozdobit snítkou kopru a podáváme.

Komentáře k receptu