Kuřecí filé s karotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 10 ks Karotka baby
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 l Vývar drůbeží
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Kerblík
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 669 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 264.3 mg
  • Draslík 973.8 mg
  • Vláknina 1076.3 mg
  • Vitamín A 1076.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oloupeme a na každé ponecháme trochu natě.

  • 2

    Omytá kuřecí prsa opečeme po všech stranách na oleji, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Do vařícího vývaru přidáme máslo, vložíme mrkev a podusíme ji 15 minut. Vyjmeme a udržujeme v teple.

  • 4

    Do horkého vývaru vmícháme zakysanou smetanu a povaříme 5 minut.

  • 5

    Smícháme žloutek, víno, hořčici a spolu s nasekaným kerblíkem přidáme do omáčky. Podle chuti osolíme, opepříme a osladíme.

  • 6

    Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře spolu s mrkví a omáčkou a ozdobíme lístky kerblíku.

Komentáře k receptu