Omeleta Monaco (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 800 g Vejce slepičí
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Cukr krupice
  • 400 g Mouka pšeničná hrubá
  • 300 g Džem meruňkový
  • 20 g Cukr moučkový
  • 400 g Kompot meruňkový
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 383.4 mg
  • Draslík 163.8 mg
  • Vláknina 3200 mg
  • Vitamín A 3200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  • 2

    Kulatou pánvičku vymastíme máslem a vysypeme trochou mouky.

  • 3

    Žloutky doběla ušleháme s polovinou krupicového cukru.

  • 4

    Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Lehce jej promícháme se žloutky a za pomalého přisypávání prosáté mouky a lehkého promíchávání vařečkou připravíme piškotovou hmotu.

  • 5

    Hmotu lehce rozetřeme do pánvičky a ve středně vyhřáté troubě ji upečeme do zlatavé barvy.

  • 6

    Upečenou omeletu potřeme džemem, v půli přeložíme a vyklopíme na talíř. Ozdobíme ji vyšlehanou, mírně oslazenou šlehačkou, okapaným kompotovaným ovocem a postříkáme Apricot brandy.

  • 7

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu