Sopes s náplní picadillo

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Mouka kukuřičná
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 25 g Mandle
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Hrozinky
  • 4 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 33.9 mg
  • Draslík 331.6 mg
  • Vláknina 4300.7 mg
  • Vitamín A 4300.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme se solí ve velké míse, přidáme vychlazené sádlo, krátce zapracujeme a přilijeme teplou vodu. Hněteme, až je těsto hladké a jdou z něho vytvořit kuličky. Zatím ho odložíme.

  • 2

    V hrnci zahřejeme olej, přidáme maso a smažíme na prudkém ohni, až trochu zhnědne. Přimícháme drcený česnek, smažíme ještě 2 - 3 minuty, vsypeme nakrájenou papriku, sherry, protlak a koření. Smažíme dalších 5 minut, poté přidáme hrozinky a sekané mandle. Dusíme na mírném ohni 10 minut. Maso musí být dobře propečené a směs vlhká, ne však mokrá. Udržujeme teplé.

  • 3

    Těsto rozdělíme na 6 kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vytvoříme placičky o průměru 10 cm. Smažíme na suché pánvi z obou stran do hněda. Přendáme na talíř a prohneme okraje, aby se vytvořil košíček.

  • 4

    Naplníme směsí a podáváme horké. Můžeme posypat petrželí.

Komentáře k receptu