Salát Nica

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fenykl čerstvý
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 150 g Tuňák v oleji
  • 150 g Čekanka
  • 2 ks Paprika červená
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Matjesy - filet
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 540 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 252.1 mg
  • Draslík 829.4 mg
  • Vláknina 11746.8 mg
  • Vitamín A 11746.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Očištěný fenykl omyjeme, pokrájíme na kousky. Papriky očistíme, rozpůlíme, zbavíme jadérek a krájíme na proužky. Celer očistíme, omyjeme a rozkrájíme na kousky.

  • 3

    Čekanku omyjeme, krájíme na proužky. Omytá rajčata rozpůlíme a pokrájíme na kousky. Chilli papričky omyjeme a nakrájíme na kroužky. Tuňáka a kapary necháme okapat, matjesy krájíme také na kousky.

  • 4

    Všechny přísady promícháme v míse, zakapeme citronovou šťávou a česnekovým olejem. Přidáme bylinky, vše osolíme a opepříme. Salát pokapeme vzniklou zálivkou, necháme zatáhnout, po chvíli servírujeme.

Komentáře k receptu