Cikánské ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazole bílé
  • 750 g Vepřová kýta
  • 400 g Rajčata
  • 300 g Brambory
  • 60 g Mangold
  • 80 ml Olej olivový
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Paprika červená
  • 2 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 970 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 576 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 125.6 mg
  • Draslík 2533.1 mg
  • Vláknina 31072.5 mg
  • Vitamín A 31072.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílé fazole namočíme na minimálně 3 hodiny do studené vody. Slijeme a necháme okapat. Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme polovinu nasekaného česneku a cibule, smažíme 5 minut, dokud cibule nezměkne. Přisypeme fazole, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme zvolna 45 minut, do změknutí fazolí.

  • 2

    V ohnivzdorné nádobě rozpálíme zbytek oleje, přidáme zbylou cibuli, česnek a smažíme 5 minut, dokud cibule nezesklovatí. Přimícháme koření, rozmarýn, papriku, kostky masa a smažíme dokud maso nezhnědne. Přidáme konzervovaná, krájená rajčata, vývar a přivedeme k varu. Zakryjeme a dáme do předehřáté trouby na 160°C. Pečeme asi 1 hodinu, potom přidáme fazole a sladké brambory, zalijeme 250 ml vody a vrátíme ještě na 30 minut do trouby.

  • 3

    Pečeme dokud nejsou brambory měkké. Přimícháme natrhaný mangold a pečeme ještě 5 minut, dokud nezvadne. Dle chuti osolíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu