Máslový řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 80 g Žemle tuková
  • 400 g Telecí plec
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 1.5 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 135.9 mg
  • Draslík 349.3 mg
  • Vláknina 443.4 mg
  • Vitamín A 443.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmáčíme ve studeném mléce žemle a pak je dobře vymačkáme.

  • 2

    Umelem najemno na masovém strojku telecí maso a vymačkané žemle. Přidáme vejce, koření, sůl, citronovou kůru a vše důkladně promícháme.

  • 3

    Z připraveného těsta vytvoříme oválné řízky, jednu stranu obalíme v mouce a vložíme do rozpáleného sádla.

  • 4

    Upečené řízky položíme na vyhřátý talíř.

  • 5

    Do zbývajícího sádla přidáme máslo, zasypeme moukou, lehce opražíme a zalijeme vlažným vývarem. Necháme povařit. Upečený řízek pak v této šťávě chvíli podusíme.

Komentáře k receptu