Tvarohový parfait s revení
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 30 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 81.3 mg
- Draslík 773.9 mg
- Vláknina 9325 mg
- Vitamín A 9325 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a oloupanou reveň nakrájíme na délku obdélníkové formy. Svaříme vodu s polovinou cukru, reveň podusíme asi 5 minut a necháme vychladnout.
-
2
Do tvarohu zamícháme zbylý cukr, vanilkový cukr a zlehka vmícháme dotuha ušlehanou smetanu. Do formy dáme vrstvu tvarohu, na tvaroh 2/3 reveně a opět vrstvu tvarohu. Necháme asi 4 hodiny mrazit.
-
3
Zbylou reveň rozvaříme a propasírujeme přes síto.
-
4
Hodinu před podáváním přendáme formu z mrazničky do chladničky. Parfait vyklopíme a po všech stranách posypeme nasekanými pistáciemi. Nakrájíme na porce a podáváme s reveňovým pyré.