Toskánský salát z drůbežích jater

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Játra kuřecí
  • 10 g Rukola
  • 50 ml Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 301.9 mg
  • Draslík 380.2 mg
  • Vláknina 3729.8 mg
  • Vitamín A 3729.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. Kuřecí (nebo krůtí) játra omyjeme a osušíme. V pánvi na rozehřátém oleji opékáme játra s cibulí asi 4 minuty.

  • 2

    Játra s cibulí vyjmeme z pánve, výpek zředíme octem a 75 ml vody, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Přidáme očištěné, nakrájené feferonky.

  • 3

    Na talíře upravíme omytou rukolu, játra a cibuli. Podle chuti můžeme salát ozdobit celými feferonkami.

  • 4

    Podáváme s bílým chlebem nebo pečivem.

Komentáře k receptu