Dušené krevety s kari rýží
Suroviny
- 750 g Rýže loupaná
- 80 g Máslo čerstvé
- 500 g Krevety tygří - loupané
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 2 ks Mrkev kořen
- 10 ks Hrášek
- 16 ks Květák
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Kari koření
- 1 špetka Provensálské koření
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1760 kcal
- Sacharidy 319 g
- Tuky 166 g
- Sodík 1102 mg
- Bílkoviny 106 g
- Uhlovodany 312 g
- Cholesterol 125.7 mg
- Draslík 10173.1 mg
- Vláknina 160478 mg
- Vitamín A 160478 mg
- Vitamín B6 6.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1622.4 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme zeleninu, mrkev nakrájíme na kolečka, vše povaříme a necháme okapat.
-
2
Poté ji vložíme do pánve, přidáme máslo, osolíme a podusíme.
-
3
Pak přidáme krevety, špetku cukru, pár kapek sójové omáčky a vše podusíme.
-
4
Rýži uvaříme, pokapeme olejem a promícháme s kari a provensálským kořením.