Králík s rajčaty a fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Králičí maso
  • 750 g Rajčata
  • 100 g Olivy černé
  • 750 g Brambory
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 1968.4 mg
  • Vláknina 20356.5 mg
  • Vitamín A 20356.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce králíka omyjeme, osušíme a vetřeme do nich sůl a pepř.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje a maso na něm opečeme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. Očištěný fenykl nakrájíme na dílky a spolu s tymiánem, olivami a vínem přidáme k masu. Osolíme, opepříme a dusíme asi 40 minut.

  • 3

    Po 30 minutách dušení přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata.

  • 4

    Oloupané brambory nakrájíme na kousky a restujeme na 4 lžících oleje asi 20 minut dozlatova. Přidáme lístky rozmarýnu, osolíme a brambory upravíme na talíře s králíkem a zeleninou.

Komentáře k receptu