Polévka ovarová s kroupami
Suroviny
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Vepřové srdce
- 1 ks Petržel - nať
- 4 ks Kapusta růžičková
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vepřové koleno
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1.5 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Krupky trhané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 106 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 170.9 mg
- Draslík 525.5 mg
- Vláknina 10426.2 mg
- Vitamín A 10426.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové koleno omyjeme, očistíme a dáme vařit cca 1,5 hodiny do osolené horké vody.
-
2
Poté přidáme dobře oprané kroupy a vaříme tak dlouho, až koleno i kroupy začnou měknout. Pak přisypeme jemně nakrájenou zeleninu a dovaříme.
-
3
Po dovaření koleno vyndáme, zjemníme mlékem s trochou zakvedlané mouky nebo žloutkem.
-
4
Polévku před podáním posypeme petrželovou natí.