Polévka ovarová s kroupami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Vepřové srdce
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Kapusta růžičková
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vepřové koleno
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Krupky trhané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 170.9 mg
  • Draslík 525.5 mg
  • Vláknina 10426.2 mg
  • Vitamín A 10426.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové koleno omyjeme, očistíme a dáme vařit cca 1,5 hodiny do osolené horké vody.

  • 2

    Poté přidáme dobře oprané kroupy a vaříme tak dlouho, až koleno i kroupy začnou měknout. Pak přisypeme jemně nakrájenou zeleninu a dovaříme.

  • 3

    Po dovaření koleno vyndáme, zjemníme mlékem s trochou zakvedlané mouky nebo žloutkem.

  • 4

    Polévku před podáním posypeme petrželovou natí.

Komentáře k receptu