Rajčatové crostini s mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mozzarella
  • 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 1 ks Bazalka
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.35 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 61.4 mg
  • Draslík 181.5 mg
  • Vláknina 1648.3 mg
  • Vitamín A 1648.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek najemno nasekáme, omytá rajčata nakrájíme na plátky. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme ji na plátky.

  • 2

    Krajíčky chleba pomažeme máslem a posypeme nasekaným česnekem. Obložíme je rajčaty, mozzarellou a kolečky cibulky. Chleby urovnáme na plech vymazaný olivovým olejem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

  • 3

    Crostini vyjmeme z trouby, opepříme a ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře k receptu