Švýcarské rösti se zeleninovým ragú
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 48 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 40.1 mg
- Draslík 1340.6 mg
- Vláknina 19239.5 mg
- Vitamín A 19239.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou mrkev, kedlubny a omytou cuketu nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme a opepříme.
-
2
Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli spolu se zeleninou podusíme na másle, osolíme a opepříme. Vmícháme zakysanou smetanu a necháme chvíli povařit.
-
3
Z brambor upečeme na oleji postupně 8 bramboráků - nejdříve pod pokličkou, potom ji odstraníme, bramborák obrátíme a upečeme dokřupava.
-
4
Upečené rösti rozdělíme po 1 na talíře, obložíme zeleninovým ragú a přikryjeme dalším bramborákem.