Jehněčí na pepři s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Kandované ovoce
  • 800 ml Voda pitná
  • 280 ml Hovězí vývar základní
  • 140 ml Sherry brandy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 949 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 229.4 mg
  • Draslík 82.6 mg
  • Vláknina 2128 mg
  • Vitamín A 2128 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2397.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Směs sušeného ovoce dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu, stáhneme a necháme 2 hodiny máčet.

  • 2

    Jehněčí maso posypeme pepřem a do masa zatlačíme. Máslo rozpálíme na pánvi, vložíme maso a opečeme na středním plameni z obou stran. Hotové dáme na talíř. Do výpeku přisypeme mouku a na mírném plameni necháme zezlátnout, postupně vmícháme vývar a nakonec sherry, přivedeme k varu.

  • 3

    Ovoce scedíme, přidáme do pánve, kam jsme vrátili i maso, zakryjeme a vaříme na mírném plameni asi 20 minut, dokud maso i ovoce nezměknou. Hotové maso vyjmeme z pánve a nakrájíme na příčné plátky o síle asi půl centimetru. Dáme na talíř a ozdobíme ovocem.

  • 4

    Do omáčky zamícháme smetanu a přivedeme k varu. Necháme zhoustnout, hotovou omáčkou přelijeme maso na talíři a ihned podáváme.

Komentáře k receptu