Jablka ve vinném sirupu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 750 ml Víno červené
  • 2 ks Skořice celá
  • 1 ks Hřebíček
  • 12 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Calvados
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 645.5 mg
  • Vláknina 29417 mg
  • Vitamín A 29417 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme (stopky jim ponecháme) a vložíme do kastrolu.

  • 2

    Za občasného míchání vaříme víno, cukr, skořici, hřebíček a pálenku, dokud se cukr nerozpustí. Potom směs přelijeme do kastrolu s jablky a pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 15 minut.

  • 3

    Jablka vyjmeme a urovnáme do mísy. Vývar z vína vaříme bez pokličky, dokud se nesvaří na lehký sirup.

  • 4

    Ještě horký sirup nalijeme na jablka v míse a vše necháme vychladnout. Jablka přitom alespoň dvakrát obrátíme.

Komentáře k receptu