Pečená kýta s chlebovou krustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 819 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1053 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 307.3 mg
- Draslík 819.1 mg
- Vláknina 11100 mg
- Vitamín A 11100 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kýtu vložíme do pekáče, zalijeme 250 ml vody a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 90 minut. Potom kůži s tukem seřízneme a maso pečeme ještě 60 minut.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo a rozdrobíme do něj tmavý i bílý chléb. Přidáme nadrobno nakrájený ořezaný tuk z kýty, vejce, cukr a sůl. Vše dobře promícháme.
-
3
Kýtu vyjmeme z trouby a potřeme chlebovou směsí. Pečeme ještě 20 minut. Maso potom necháme asi 10 minut odležet.
-
4
Šťávu z pečeně zahustíme solamylem a přeléváme jí kýtu nakrájenou na plátky.