Párky s hráškem a mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hrášek
  • 120 g Slanina vepřová
  • 180 ml Víno bílé
  • 180 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Klobása debrecínská
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 416.6 mg
  • Vláknina 12457 mg
  • Vitamín A 12457 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Párky uvaříme, necháme okapat na ubrousku a dáme stranou.

  • 2

    Slaninu smažíme, dokud nepustí tuk, zvýšíme teplotu a opečeme dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku.

  • 3

    Do výpeku přidáme jemně nasekanou cibuli a česnek, smažíme, dokud cibule nezměkne, ale nezhnědne. Přilijeme víno, vodu, bobkový list, slaninu, mátu, sůl a pepř. Přivedeme k varu, oheň stáhneme a přidáme párky. Vaříme částečně zakryté asi 20 minut.

  • 4

    Máme-li čerstvý hrášek, přidáme ho zároveň s párky, mražený přisypeme až na posledních 5 minut vaření. Párky vyndáme a nakrájíme na plátky, přidáme k hrášku a znovu prohřejeme. Upravíme na talíři a podáváme jako přílohu k masu, drůbeži nebo rybám. Spolu s rýží můžeme podávat jako hlavní chod.

Komentáře k receptu