Pečená žebírka na kapustě
Suroviny
- 750 g Kapusta hlávková
- 1000 g Vepřová žebra
- 30 g Máslo čerstvé
- 50 g Med včelí
- 100 g Šunka dušená
- 125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 125 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 987 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 71 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 225.6 mg
- Draslík 1627.1 mg
- Vláknina 9487 mg
- Vitamín A 9487 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 229.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kapustu zbavíme košťálu a listy nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nasekáme, šunku nakrájíme na tenké nudličky.
-
2
Vepřová žebírka omyjeme, potřeme solí a kajenským pepřem a opečeme na oleji. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
3
Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme kapustu a šunku a vše osmahneme a vložíme do zapékací mísy.
-
4
Med rozmícháme s hořčicí, necháme přejít varem, směsí potřeme žebírka a položíme je na zeleninu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
-
5
Výpek zředíme pivem a vývarem, necháme přejít varem, osolíme, opepříme a před podáváním žebírka přelijeme.