Pikantní plněné koláčky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 225 g Chřest bílý
  • 120 g Sýr Feta
  • 140 g Jogurt bílý
  • 225 g Listové těsto
  • 0.04 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 103 mg
  • Draslík 213.8 mg
  • Vláknina 4411.6 mg
  • Vitamín A 4411.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto nakrájíme na čtverce, použijeme plech s důlky nebo 12 samostatných formiček. Tři vrstvy čtverců na sebe dáme tak, aby vytvořily ozdobný kraj. Formičky vymažeme máslem a vyplníme těstem, aby ještě přesahovalo cca o 2,5 cm.

  • 2

    Tenký chřest nakrájíme na 2,5 cm kousky, konečky necháme celé. Vaříme v osolené vodě do změknutí. Propláchneme studenou vodou a osušíme. Sýr promícháme s jogurtem, vejcem, na jemno pokrájenou jarní cibulí, mátou, solí a pepřem. Přidáme chřest a směsí naplníme koláčky do 1 cm od horního kraje.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 190°C, do křupava. Necháme asi 10 minut zchladit, potom podáváme.

Komentáře k receptu