Smažený lilek s tzatziki

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 ml Jogurt bílý
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Máta
  • 4 ks Lilek
  • 0.25 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 19 mg
  • Draslík 693.5 mg
  • Vláknina 18482.4 mg
  • Vitamín A 18482.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme a osušíme, nakrájíme na 5 mm kolečka, strany trochu nařízneme, obě strany posolíme a necháme 30 minut vypotit. Okurku lehce posolíme, necháme zatíženou okapat.

  • 2

    Z plátků lilků i okurky omyjeme sůl, z okurky vymačkáme přebytečnou vodu.

  • 3

    Mouku smícháme se solí a pepřem, lilky v této směsi obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a lilky po obou stranách osmahneme. Vyjmeme, dáme na papírovou utěrku a lehce posolíme.

  • 4

    Smícháme olej, ocet, utřený česnek, přimícháme jogurt a okurku. Před podáváním dáme lilky na talíř, přidáme tzatziki a ozdobíme listy máty.

Komentáře k receptu