Kuře na lovecký způsob
Suroviny
- 120 g Houby čerstvé
- 1200 g Kuře
- 450 g Rajčata
- 60 g Olivy černé
- 140 ml Víno portské
- 140 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- 0.26 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 39 g
- Sodík 529 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 893.6 mg
- Vláknina 6792.4 mg
- Vitamín A 6792.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme houby (větší pokrájíme) a smažíme asi 1 - 2 minuty.
-
2
Vyjmeme, na zbytku výpeku osmahneme porce kuřete, může být i bez kůže, přendáme do zapékací mísy.
-
3
Česnek a cibuli nasekáme na jemno a smažíme ve výpeku do změknutí, ne však do hněda. Přilijeme vermut, ocet a vaříme, až se polovina tekutiny vypaří.
-
4
Přilijeme vývar, rajčata, oregáno, rozmarýn, sůl a pepř. Sterilovaná rajčata rozmačkáme a omáčku přivedeme k varu, vaříme 2 minuty.
-
5
Nalijeme na kuře a pečeme asi 1 hodinu na 180°C.
-
6
Na posledních 5 minut pečení přidáme houby a olivy bez pecek. Před podáváním vyndáme rozmarýn a posypeme nasekanou petrželí.