Kuře na lovecký způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Houby čerstvé
  • 1200 g Kuře
  • 450 g Rajčata
  • 60 g Olivy černé
  • 140 ml Víno portské
  • 140 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.26 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 893.6 mg
  • Vláknina 6792.4 mg
  • Vitamín A 6792.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme houby (větší pokrájíme) a smažíme asi 1 - 2 minuty.

  • 2

    Vyjmeme, na zbytku výpeku osmahneme porce kuřete, může být i bez kůže, přendáme do zapékací mísy.

  • 3

    Česnek a cibuli nasekáme na jemno a smažíme ve výpeku do změknutí, ne však do hněda. Přilijeme vermut, ocet a vaříme, až se polovina tekutiny vypaří.

  • 4

    Přilijeme vývar, rajčata, oregáno, rozmarýn, sůl a pepř. Sterilovaná rajčata rozmačkáme a omáčku přivedeme k varu, vaříme 2 minuty.

  • 5

    Nalijeme na kuře a pečeme asi 1 hodinu na 180°C.

  • 6

    Na posledních 5 minut pečení přidáme houby a olivy bez pecek. Před podáváním vyndáme rozmarýn a posypeme nasekanou petrželí.

Komentáře k receptu