Krůtí prsa v pomerančové omáčce s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Krůtí prsa
  • 2000 g Fazolové lusky zelené
  • 250 ml Vývar slepičí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 549 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 1720.3 mg
  • Vláknina 29678.2 mg
  • Vitamín A 29678.2 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá krůtí prsa osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přilijeme vývar, citronovou šťávu a dusíme pod pokličkou asi 45 minut.

  • 2

    Fazolové lusky vyloupeme, fazole povaříme 7 minut v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, opečeme na olivovém oleji do zlatova. Přidáme fazole, osolíme, opepříme a přimícháme nasekanou bazalku.

  • 3

    Krůtí prsa vyjmeme a necháme zabalená v alobalu 10 minut odpočinout. Do vypečené šťávy vmícháme jíšku, necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a osladíme.

  • 4

    Maso s omáčkou a zeleninou ozdobíme plátky pomeranče. Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu