Pečená zelenina s tofu a sezamem
Suroviny
- 250 g Hrachové lusky
- 200 g Brokolice
- 250 g Sýr sójový - Tofu
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Pórek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 stroužek Česnek
- 0.61 polévková lžíce Olej sezamový
- 7 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 7 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 520.7 mg
- Vláknina 13883.8 mg
- Vitamín A 13883.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 100.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tofu nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Promícháme se 3 lžícemi sezamového oleje, 3 lžícemi citronové šťávy, nasekaným stroužkem česneku, solí a pepřem. Necháme chvíli rozležet.
-
2
Omytou cuketu a očištěný pórek nakrájíme na dlouhé nudličky, brokolici rozebereme na růžičky, hrachové lusky necháme celé.
-
3
Rozehřejeme zbylý olej a za stálého míchání na něm opékáme zeleninu asi 5 minut. Zalijeme zbylou citronovou šťávou, přidáme prolisovaný stroužek česneku. Osladíme, osolíme, opepříme a dusíme 10 minut.
-
4
Zeleninu a Tofu upravíme na talíře a podáváme posypané nasucho opraženými sezamovými semínky.