Sladkokyselá zelenina s přírodní rýží
Suroviny
- 200 g Rýže neloupaná (Natural)
- 200 g Brokolice
- 200 g Mrkev kořen
- 200 g Květák
- 250 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Banány
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Ocet jablečný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 118 g
- Sodík 533 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 982 mg
- Vláknina 22861.2 mg
- Vitamín A 22861.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 109.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 25 minut.
-
2
Omytý květák a brokolici rozebereme na růžičky, oloupanou mrkev nakrájíme na nudličky, banán na kolečka. Oloupané jablko zbavíme jádřince a pokrájíme na plátky, oloupaný pomeranč rozebereme na dílky.
-
3
Cibuli a česnek oloupeme, jemně rozkrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme zeleninu a opékáme 4 minuty. Přilijeme vývar a pod pokličkou zvolna podusíme 5 minut. Nakonec přidáme ovoce a ještě 5 minut dusíme.
-
4
Pokrm ochutíme jablečným octem, osolíme, opepříme a podáváme k rýži posypané nasekanou petrželkou.