Sladkokyselá zelenina s přírodní rýží

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 200 g Brokolice
  • 200 g Mrkev kořen
  • 200 g Květák
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Banány
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 533 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 982 mg
  • Vláknina 22861.2 mg
  • Vitamín A 22861.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 109.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě asi 25 minut.

  • 2

    Omytý květák a brokolici rozebereme na růžičky, oloupanou mrkev nakrájíme na nudličky, banán na kolečka. Oloupané jablko zbavíme jádřince a pokrájíme na plátky, oloupaný pomeranč rozebereme na dílky.

  • 3

    Cibuli a česnek oloupeme, jemně rozkrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme zeleninu a opékáme 4 minuty. Přilijeme vývar a pod pokličkou zvolna podusíme 5 minut. Nakonec přidáme ovoce a ještě 5 minut dusíme.

  • 4

    Pokrm ochutíme jablečným octem, osolíme, opepříme a podáváme k rýži posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu