Lososový koláč se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Špenátový protlak mražený
  • 90 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 200 g Losos - filety
  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 530 mg
  • Vláknina 9163.4 mg
  • Vitamín A 9163.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh uhněteme s moukou, máslem a špetkou soli. Necháme asi 30 minut odpočinout.

  • 2

    Omyté porce lososa nakrájíme na nudličky a pokapeme citronovou šťávou. Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme rozmrazený špenát a podusíme 3 minuty. Dále přidáme ovčí sýr a rozmarýn, osolíme a opepříme. Když se odpaří všechna tekutina, vmícháme nudličky lososa.

  • 3

    Máslem vymazanou rozevírací formu naplníme tvarohovým těstem. Korpus předpečeme asi 10 minut v silně vyhřáté troubě. Potom na korpus rozprostřeme lososovou náplň se špenátem, zalijeme rozšlehaným vejce a pečeme 20 minut.

Komentáře k receptu