Lososový koláč se špenátem
Suroviny
- 300 g Špenátový protlak mražený
- 90 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 100 g Mouka polohrubá
- 10 g Máslo čerstvé
- 200 g Losos - filety
- 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 25 g
- Sodík 397 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 92.6 mg
- Draslík 530 mg
- Vláknina 9163.4 mg
- Vitamín A 9163.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh uhněteme s moukou, máslem a špetkou soli. Necháme asi 30 minut odpočinout.
-
2
Omyté porce lososa nakrájíme na nudličky a pokapeme citronovou šťávou. Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme rozmrazený špenát a podusíme 3 minuty. Dále přidáme ovčí sýr a rozmarýn, osolíme a opepříme. Když se odpaří všechna tekutina, vmícháme nudličky lososa.
-
3
Máslem vymazanou rozevírací formu naplníme tvarohovým těstem. Korpus předpečeme asi 10 minut v silně vyhřáté troubě. Potom na korpus rozprostřeme lososovou náplň se špenátem, zalijeme rozšlehaným vejce a pečeme 20 minut.