Zeleninová rýže s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 200 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Paprika červená
  • 3 ks Cuketa
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 121 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 979.5 mg
  • Vláknina 8495.3 mg
  • Vitamín A 8495.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 115 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě 20 minut, scedíme ji a necháme okapat.

  • 2

    Omyté a osušené kuřecí maso opékáme po obou stranách na 3 lžících oleje asi 10 minut. Maso osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Řízky udržujeme v teple.

  • 3

    Očištěné papriky nakrájíme na kostičky, cukety na plátky. Oloupanou mrkev pokrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme zbylý olej a zeleninu na něm krátce osmahneme. Vmícháme vařenou rýži, osolíme a opepříme.

  • 4

    Řízky krájíme šikmo na plátky a spolu se zeleninou upravíme na nahřáté talíře. Pokrm ozdobíme snítkou petrželky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu