Zeleninová rýže s kuřecím masem
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
- 200 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 ks Kuřecí prsa
- 2 ks Paprika žlutá
- 2 ks Paprika červená
- 3 ks Cuketa
- 1 ks Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 121 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 979.5 mg
- Vláknina 8495.3 mg
- Vitamín A 8495.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 115 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě 20 minut, scedíme ji a necháme okapat.
-
2
Omyté a osušené kuřecí maso opékáme po obou stranách na 3 lžících oleje asi 10 minut. Maso osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Řízky udržujeme v teple.
-
3
Očištěné papriky nakrájíme na kostičky, cukety na plátky. Oloupanou mrkev pokrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme zbylý olej a zeleninu na něm krátce osmahneme. Vmícháme vařenou rýži, osolíme a opepříme.
-
4
Řízky krájíme šikmo na plátky a spolu se zeleninou upravíme na nahřáté talíře. Pokrm ozdobíme snítkou petrželky a ihned podáváme.