Zapékaná cibulová polévka
Suroviny
- 900 g Cibule
- 60 g Máslo čerstvé
- 225 g Sýr Eidam cihla 40%
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Bageta
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.7 l Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1064 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 38.3 mg
- Draslík 455.7 mg
- Vláknina 7270.8 mg
- Vitamín A 7270.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vetším hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli pokrájenou na tenké proužky, přisypeme cukr. Bez poklice smažíme na mírném ohni za občasného promíchání po dobu 20 - 30 minut, dokud cibule nezezlátne.
-
2
Zaprášíme moukou a smažíme jestě asi 2 - 3 minuty. Přilijeme vývar, promícháme, aby se mouka rozpustila, přidáme koření a částečně zakrytou polévku vaříme na mírném ohni 30 - 40 minut.
-
3
Bagetu nakrájíme na cca 12 plátků, lehce potřeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 160°C. Plátky obrátíme a pečeme ještě asi 15 minut do zlatova.
-
4
Před podáváním sebereme z polévky tuk, přelijeme ji do talířů a navrch položíme smaženou bagetu. Posypeme strouhaným sýrem a dáme na 10 - 20 minut zapéct do horké trouby.