Nákyp ze žemlí s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 120 g Cukr krupice
  • 5 ks Jablka
  • 5 ks Rohlíky bílé
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Cukr vanilka
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 šálek Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 5 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 274.3 mg
  • Draslík 414.4 mg
  • Vláknina 12829.5 mg
  • Vitamín A 12829.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme na plátky a pokropíme mlékem. Jablka omyjeme, vykrojíme jadřince, nakrájíme na plátky, pokapeme rumem, posypeme skořicí, vanilkou a citrónovou kůrou, necháme marinovat.

  • 2

    Cukr utřeme s máslem a žloukty do pěny, ochutíme vanilkou, citrónovou kůrou, zlehka smícháme s rohlíky i s jablky. Na závěr do směsi vmícháme zlehka tuhý sníh z bílků a hrozinky.

  • 3

    Nákyp vložíme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy a pečeme půl hodiny.

Komentáře k receptu