Polentová sluníčka
Suroviny
- 250 g Kukuřičná krupice T 600
- 20 g Máslo čerstvé
- 70 g Sýr Eidam cihla 40%
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Mandle
- 1 polévková lžíce Ořechy Kešu
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Dýňová semínka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 9 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 9.1 mg
- Draslík 169.4 mg
- Vláknina 4787.5 mg
- Vitamín A 4787.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar necháme vzkypět, vsypeme krupici a vaříme za stálého míchání asi 5 minut. Přidáme nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Hrnec odstavíme z ohně a polentu necháme bobtnat.
-
2
Plech opláchneme vodou, pomažeme uvařenou kaší a necháme vychladnout. Z kaše vypichujeme kolečka o průměru 10 cm a pokládáme je na vymazaný plech. Z dýňových semínek, sezamu, mandlí a ořechů vytvoříme sluníčkům obličeje. Poklademe vločkami másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.