Gratinované jakubské mušle
Suroviny
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 125 ml Vývar rybí
- 50 ml Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Mušle svatojakubské
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Koriandr mletý
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 10 g
- Sodík 589 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 203.4 mg
- Draslík 846.1 mg
- Vláknina 4171.5 mg
- Vitamín A 4171.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z mušlí omyjeme a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Na másle necháme zesklovatět nasekanou šalotku, přidáme špenát, rybí vývar a smetanu. Vše svaříme na omáčku.
-
3
Ke špenátu přidáme rajčata a mušle, vmícháme žloutek, osolíme, opepříme a ochutíme koriandrem. Vložíme do zapékací misky a zapékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.