Cibulové závitky s masem
Suroviny
- 10 g Petržel - nať
- 300 g Hovězí maso mleté
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Brambory vařené
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 3.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 19 g
- Sodík 383 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 128.3 mg
- Draslík 600.8 mg
- Vláknina 3084.6 mg
- Vitamín A 3084.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané cibule necháme ve vařící vodě asi 40 minut zvolna táhnout. Vyjmeme je a necháme vychladnout.
-
2
Oloupanou šalotku nadrobno nakrájíme a osmahneme na lžíci másla. Uvařenou bramboru oloupeme a rozmačkáme. Šalotku smícháme s bramborou, nasekanou petrželkou, strouhankou, mletým masem, smetanou a vejcem. Směs osolíme, opepříme a ochutíme worcesterem.
-
3
Obě vařené cibule nařízneme, jednotlivé vrstvy opatrně uvolníme a naplníme připravenou masovou směsí. Vložíme je do zapékací mísy řeznou plochou dolů, posypeme strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.