Kuře v polévce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Fazolky mražené
  • 500 g Mrkev kořen
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 800 g Kuře
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 263 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 141 mg
  • Draslík 1334.5 mg
  • Vláknina 47663.6 mg
  • Vitamín A 47663.6 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu a oloupanou cibuli nakrájíme. Omyté kuře vložíme do hrnce se dvěma litry vody, přidáme připravenou zeleninu, cibuli, oloupaný česnek, bobkový list a celý pepř. Uvedeme do varu a pod pokličkou vaříme zvolna asi 1 hodinu. Vzniklou pěnu sbíráme.

  • 2

    Oloupanou mrkev pokrájíme na plátky. Kuře vyjmeme z vývaru, vývar procedíme, povaříme v něm mrkev a fazolky asi 10 minut. Kuře vykostíme, zbavíme kůže a maso vložíme do polévky. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Toasty rozložíme na plech, obložíme plátky sýra a zapečeme. Nakrájíme na kusy a na talířích přelijeme polévkou.

Komentáře k receptu