Pórkové koláčky s gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Listové těsto
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 g Pórek
  • 100 g Sýr Gorgonzola
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 50 g Mandle plátky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 180.8 mg
  • Draslík 271 mg
  • Vláknina 4917.8 mg
  • Vitamín A 4917.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Za stálého míchání je opékáme asi 5 minut na másle a potom necháme vychladnout.

  • 2

    Zakysanou smetanu smícháme s vejci a nasekanou petrželkou, přidáme mandle a směs osolíme a opepříme.

  • 3

    Listové těsto rozválíme na plát a rozdělíme je do 4 formiček (průměr asi 10cm) vypláchnutých studenou vodou. Okraje těsta odřízneme. Formičky naplníme připraveným pórkem a vaječným krémem. Povrch posypeme rozdrobeným sýrem.

  • 4

    Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 150 stupňů Celsia asi 30 minut. Podáváme částečně vychladlé.

Komentáře k receptu