Rajčata s houbovým rizotem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibulka jarní
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 125 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Rajčata
  • 1 ks Bujón natur zeleninový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 29.5 mg
  • Draslík 632.2 mg
  • Vláknina 7929.8 mg
  • Vitamín A 7929.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, na kolečka nakrájené cibulky a očištěné, na kostičky nakrájené žampiony spolu s rýží osmahneme na másle. Přilijeme 300ml vody, uvedeme do varu a přidáme kostku bujónu. Dusíme asi 20 minut.

  • 2

    Rajčata omyjeme, seřízneme vršky a vnitřky vydlabeme. Dužinu nakrájíme na kostky, smícháme s 1/3 rizota a vložíme do zapékací mísy. Rajčata uvnitř osolíme a opepříme.

  • 3

    Do zbylého rizota vmícháme nastrouhaný sýr a směsí naplníme rajčata. Urovnáme je do mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu