Bramborové placky s hermelínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 1250.5 mg
  • Vláknina 14749.8 mg
  • Vitamín A 14749.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme. Vmícháme oloupaný, nasekaný česnek, sůl a pepř.

  • 2

    Asi 1/4 těsta rozprostřeme na pánev na část rozehřátého másla a placku opékáme 10 minut dozlatova. Potom ji obrátíme, přidáme trochu másla a placku dopékáme asi 5 minut po druhé straně. Stejným způsobem upečeme zbylé 3 placky.

  • 3

    Každou placku poklademe plátky omytých rajčat, dílky hermelínu a čerstvou bazalkou.

Komentáře k receptu