Zapečené čínské zelí s ovesnými vločkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Zelí čínské
  • 125 g Sýr Gouda 45%
  • 125 g Ovesné vločky
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 770 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 69.8 mg
  • Draslík 707.4 mg
  • Vláknina 11394.5 mg
  • Vitamín A 11394.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté zelí podélně rozpůlíme a povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme, zchladíme a necháme okapat.

  • 2

    Smetanu uvedeme do varu a vmícháme ovesné vločky. Přidáme oloupaný, nasekaný česnek a vše podusíme na mírném ohni asi 10 minut. Potom vmícháme nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.

  • 3

    Do vymaštěné zapékací mísy vložíme zelí řeznou plochou nahoru, na zelí rozložíme ovesné vločky a poklademe vločkami másla. Zalijeme vývarem a zapékáme asi 20 minut v troubě při 220 stupních Celsia.

  • 4

    Pokrm podáváme posypaný lístky petržele.

Komentáře k receptu