Koláč s jablky a revení

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Reveň (Rebarbora)
  • 150 g Jablka
  • 150 g Cukr krupice
  • 160 g Mouka polohrubá
  • 30 g Hrozinky
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 129.2 mg
  • Vláknina 2399.6 mg
  • Vitamín A 2399.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě vejce a dva žloutky smícháme s cukrem, přidáme citr.kůru, tuhý sníh ze 4 bílků a mouku.

  • 2

    Vymaštěnou a hrubou moukou vysypanou formu naplníme do poloviny těstem, posypeme plátky jablek a kolečky spařené, oloupané reveně.

  • 3

    Osladíme vanilkovým cukrem a posypeme rozinkami.

  • 4

    Přidáme zbyvající těsto a zvolna pečeme v předehřáté troubě do růžova.

Komentáře k receptu