Estragonové kuře se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Anglická slanina
  • 450 ml Vývar slepičí
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Kuře
  • 2 ks Estragon
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1437 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 925 mg
  • Bílkoviny 111 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 444.3 mg
  • Draslík 1650.6 mg
  • Vláknina 5205.2 mg
  • Vitamín A 5205.2 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm.

  • 2

    Kuřata omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem na povrchu i uvnitř. Do každého kuřete vložíme 1/2 snítky estragonu. Kuřata opečeme v pekáči na másle po všech stranách dozlatova. Přidáme brambory, očištěné, rozpůlené žampiony a slaninu nakrájenou na nudličky. Podlijeme 200 ml vývaru a 200 ml vína a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Občas podlijeme zbylým vývarem.

  • 3

    Podáváme ozdobené lístky estragonu.

Komentáře k receptu